portfolio overzicht huisstijl logo website gerdysign index contact gerdysign sint-oedenrode
 

 

 

BLOG

blog stel je voor vormgegeven in beeld

STEL JE VOOR

... als ik niets zou maken, niets zou ontwerpen, met mijn handen of achter de computer, dan zou ik mezelf niet zijn. Het hoort bij mij. Altijd om me heen kijken of ik inspiratie op kan doen. Nooit klakkeloos namaken, altijd mijn eigen draai er aan geven. Stilzitten doe ik als ik nadenk over bijvoorbeeld een volgend project. En als het druk is komt er nog meer uit mijn handen.  

VAN 18- NAAR 40-JARIGE 

In 1977 ben ik begonnen aan de TeHaTex in Tilburg. Vijf jaar later, met een bevoegdheid voor textiele werkvormen en handvaardigheid op zak, wilde ik nog verder leren en koos ik voor de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort. 
Na de studie volgt een tijd van werken, stoppen met werken, veel verhuizen en tenslotte, samen met mijn twee kinderen, weer terug naar mijn geboorteplaats Sint-Oedenrode.

"ALS IK NOG EEN KEER ZOU MOGEN KIEZEN 

... dan zou ik of de reclame of de mode ingaan," ik heb het vaak genoeg gezegd.
En nu mag ik weer kiezen. Het wordt een opleiding Grafische technieken. Net na het behalen van het diploma krijg ik mijn eerste opdracht en na een maand de tweede. Voor beide starters mag ik een logo ontwerpen en daarna de verdere huisstijl. Dat was het moment dat ik besloot om voor mezelf te beginnen. 

Mijn opleiding had ik helemaal 'handmatig' uitgevoerd. Het was vooral heerlijk om met de rOtring pen te werken, erg tijdrovend maar ik genoot ervan. 
Op mijn 40e heb ik mijn eerste computer aangeschaft en kon ik aan de slag, maar jeetje wat viel dat tegen zeg. Na ongeveer een maand zat ik in tranen achter de computer; had ik mijn geld maar aan iets nuttigs besteed. Maar met veel doorzettingsvermogen, boeken en het aan alle kanten opkomende internet, heb ik het uiteindelijk onder de knie gekregen en kan ik lachen om de tranen van toen.   

TOCH WEER TERUG NAAR SCHOOL 

Aangezien ik de vraag 'of ik websites bouw' altijd met 'nee' moest beantwoorden ben ik in 2010 weer begonnen met een opleiding. In eerste instantie natuurlijk Dreamweaver, er moesten namelijk websites gebouwd worden. Maar vele opleidingen volgden: Photoshop, Digitale Fotografie, Dreamweaver, Dreamweaver project en Webscripting PHP en als laatste Drupal. De opleiding Drupal is begin 2018 afgerond. Een pittige opleiding, maar met heel veel plezier gevolgd.
Nu een tijdje zonder cursussen, alhoewel ...
Samen met twee collega's van Omroep Meierij zijn we één avond in de week aan het proberen het programma After Effects onder de knie te krijgen. Animaties maken, een heel nieuwe wereld, maar ook weer erg leuk om die te ontdekken.

Ik krijg enorm veel energie van nieuwe dingen leren ...

Door Gerdy Moolenaar  |  14 februari 2018

 

gerdysign graffity wand in wenen

Graffity  |  Wenen  |  foto 2017  |  uitgangspunt voor banner